Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

zaterdag 25 september 2010

België Wereldkeuken


VAN HECKE, Geert; GOOSSENS, Peter
België Wereldkeuken
typische streekgerechten op smaak gebracht door topchefs
Uitgeverij Lannoo, Tielt; Het Laatste Nieuws, Brussel, 2008
[ISBN 902097890X (Wikipedia, Worldcat, Books Google)]

Verschenen als extra bijlage bij de weekend-editie van "Het Laatste Nieuws" n.a.v. de uitzending van het eerste seizoen van de reality tv-show Mijn Restaurant.

Belgen zijn echte lekkerbekken. Ze houden van koken en eten en mogen terecht trots zijn op een rijke culinaire traditie met een enorme variëteit aan fantastische produkten. Asperges, witloof, grijze garnalen, Noordzeetong, Belgische chocolade en Belgisch bier zijn bekend tot ver buiten de grenzen. Twee sterrenchefs tekenden voor de receptuur uit dit boek: Peter Goossens van het Hof van Cleve in Kruishoutem en Geert Van Hecke van De Karmeliet in Brugge. Zij bedachten elk dertig recepten die bereid worden met het beste wat België te bieden heeft.

zie ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten