Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

zaterdag 25 september 2010

Escoffier voor de Keuken van Nu


NEWSTEAD, Hilary (red.)
Escoffier voor de Keuken van Nu
Bouillons, Sauzen & Garnituren
Uitgeverij Het Spectrum, Utrecht, 1989
[ISBN 9027420408 (Wikipedia, Worldcat, Books Google)]

Originele Titel:
Stocks, Sauces & Garnishes
The Kingswood Press, London
Vertaald in het nederlands door Wiebe Andringa
Bewerkt naar:
The Complete Guide to the Art of Modern Cookery
Heinemann, London, 1979; vertaling van:
Guide Culinaire, Flammarion, 1921
zie ook:
De meest verfijnde recepten uit de klassieke Franse traditie nu voor iedereen toegankelijk. Auguste Escoffier (1846-1935) was de chef-kok van de Franse culinaire traditie. Hij zwaaide de scepter over 's werelds meest verfijnde keukens, waaronder Savoy, Carlton en Ritz. Zijn Guide Culinaire - die hij voortdurend uitbreidde en herzag - bevat alles wat hij dacht of schreef over de kunst waaraan hij zich zo volledig overgaf. Tot op heden waren echter, behalve voor professionele koks, zijn recepten vrijwel ontoegankelijk. In deze uitgave vindt u 150 recepten uit de Guide Culinaire, die op heldere wijze en stap voor stap de edele kunst van het maken van sauzen en bouillons - de basis van de Franse kooktechniek - uit de doeken doen.


Handboek voor de Keuken, compleet in twee delen, naar 'Le Guide Culinaire' van A. ESCOFFIER, voor deze tijd bewerkt door P.F. Loncke en F.G. Swidde, uitgeverij Universum, Amsterdam, 1953

Andere gezaghebbende keukenhandboeken

GRINGOIRE & SAULNIER, Repertoire de la Cuisine
MONTAGNÉ, Larousse Gastronomique
Keukentheorie - Website van Fons Nicolay
Voer voor Gastronomen - DOS software

Geen opmerkingen:

Een reactie posten