In de Duitse Keuken
In de Reeks: 'Uit Eten in de Wereld'
Time-Life International (Nederland), 1970; 4de druk, 1974
Deze uitgave bestaat uit een kunststofmap met het geïllustreerde Time-Lifeboek en de besproken recepten apart gebundeld in een boekje met spiraalbinding voor gebruik in de keuken. In dit werk o.a. recepten voor Kartoffelklösse, Sauerbraten, Kasseler Rip of Schwarzwälder Kirschtorte.
Inhoud
- Verrassingen van de Duitse tafel
- Hoe eet men vijf maaltijden per dag
- De genoegens van buitenhuis eten
- Oude en nieuwe manieren om een feestje te geven
- Een geschiedenis van 2000 jaar kookkunst
- Noord-Duitsland: de keuken van een koud klimaat
- De keuken van Midden-Duitsland: machtig en voedzaam
- De keuken van Zuid-Duitsland: luchtiger
- Het bakken tot een schone kunst verheven
- Festiviteiten en feestdagen waar men met heimwee aan terugdenkt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten