dinsdag 19 januari 2010
Menu
BORN, Wina (Redactie)
MENU,
Spectrum Recepten Encyclopedie,
Uitgeverij Het Spectrum, Utrecht/Antwerpen, 1973
Adviseur voor België: John Bultinck
Originele Titel:
HAENCHEN, Helmut, BLOHM, Hannelore,
Menü, Die schönsten Rezepte der Welt,
Verlagsgruppe Bertelsmann, Gütersloh, 1971
zie ook van Wina Born: Eten door de Eeuwen
De originele uitgeversmij. Bertelsmann houdt ook RTL Group en Sony Music.
Met deze uitgave vestigde Wina Born definitief haar reputatie in Nederland als culinair journaliste, nadat zij in de jaren zestig reeds de receptenrubriek in het weekblad Margriet verzorgde. Als adviseur voor België werd John Bultinck aangetrokken, de eerste televisiekok in Vlaanderen. Voor de gastronomie in Nederland betekende deze uitgave een ware revelatie, terwijl deze in Vlaanderen in vakkringen maar lauwtjes werd onthaald.
verscheen in 130 wekelijkse afleveringen die tot een waardevolle encyclopedie konden worden samengevoegd in 8 verzamelbanden. Door het alfabetische opzet ontstonden er ware themanummers zoals haantje of kaas, zodat ook losse exemplaren interessant konden zijn.
Iedere aflevering bevatte een bijlage "Spectrum Eten en Drinken" , onder redactie van Henriëtte Lodeizen, met eigentijdse informatie over eten en drinken.
De volledige encyclopedie, gebonden in groen kunstleder, werd eveneens door Spectrum uitgegeven.
Labels:
Encyclopedie,
Gastronomie,
Naslagwerken,
Reeksen,
Weekbladen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten