Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

woensdag 27 maart 2013

De Boeck Atlas

DE MAYER, Philippe, TIBAU, Georges
De Boeck Atlas
Mens en Aarde
Uitgeverij De Boeck, Antwerpen, 2004
[ISBN 9045509776 (Worldcat, Wikipedia)]

Recente, moderne atlas voor gebruik in het secundair onderwijs overeenkomstig de eindtermen en leerplannen, waarbij op de actuele eisen en mogelijkheden wordt ingespeeld. Zo bevat deze atlas satellietbeelden van de aarde gezien vanuit de ruimte. Per werelddeel wordt een satellietbeeld van de vegetatie-index op de linkerpagina gekoppeld aan vegetatie- en klimaatkaarten op de rechterpagina. Ook voor de illustratie van kustvormen, gebergtes en het ingrijpen van de mens in het landschap met onder andere de bevolkingsdichtheid zijn satellietopnames op kleiner formaat opgenomen.

Kleurenfoto's werden toegevoegd aan de kaarten, zodat de gebruiker zich een goed beeld kan vormen van zowel fysische landschappen als landschappen die door de mens in cultuur gebracht werden.

In de katern over België wordt duidelijk gemaakt hoe een horizontale landschapsopname zich situeert op een schuine en verticale foto. Deze orthofoto wordt dan weer op verschillende topografische kaarten gekadreerd. (van luchtfotografie naar kaartprojectie)

Deze atlas is voorzien van een losbladig transparant met de afbakening van de Belgische gemeentegrenzen. Het laat de gebruiker toe gegevens van zijn eigen gemeente nauwkeurig te lokaliseren op de thematische kaarten. De gemeenschappelijke legenden tot de kaarten zijn terug te vinden op de geplastificeerde uitklapbare flappen vooraan en achteraan in de atlas.

Een andere atlas met satellietbeelden van de aarde gezien vanuit de ruimte is de

Geen opmerkingen:

Een reactie posten