Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

donderdag 10 januari 2013

De Provincie vroeger en nu

GEMEENTEKREDIET
De Provincie vroeger en nu
Limburg
Deze monografie werd uitgegeven door het Gemeentekrediet van Belgie ter gelegenheid van het 25ste ambtsjubileum van Koning Boudewijn en van het Koninklijk Bezoek aan de provincie Limburg op 13 juni 1976.

Het werk omhelst drie delen:
  • Van Graafschap tot Provincie schetst de geschiedenis van het grondgebied der provincie vanuit het Graafschap Loon tot in de Belgische tijd
  • Territorale evolutie van Limburg bevat twee uitklapbare historische landkaarten van het grondgebied van de provincie Limburg; Kaart van het noordelijk deel van het bisdom Luik, met de graafschappen Loon en Hornes, door Nicolas Visscher, omstreeks 1652 en Kaart van het departement van de Nedermaas (1795-1814), van P.G. Chanlaire. Uittreksel uit de "Atlas National de France" , naast twee administratieve kaarten van de provincie Limburg met de grenzen der gemeenten voor en na de fusie in 1976.
  • De Provincie in het onafhankelijke Belgie schetst de politieke, sociale en economische ontwikkeling van de provincie Limburg binnen het Belgisch bestek met aandacht voor het onderwijs, de verkeersinfrastructuur, de landbouw en de nijverheid.
De uitgave is rijk geillustreerd met reproducties van oude gravures en historische, officiele documenten, luchtopnames en oude prentkaarten.

 Archiefdoos Limburgensia en Geschiedenis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten