vrijdag 6 juli 2012

Wok

Wok
Snel en gezond koken met de populaire Aziatische pan
Uitgeverij Naumann & Göbel, Keulen, z.j.
[ISBN 3625112183 (Worldcat, Wikipedia)]
Dit receptenbundel voor de Wok werd al enige malen te koop aangeboden als weekaanbieding in de Aldi Supermarkten, o.a. tesamen met een wokset in de weekaanbieding of naar aanleiding van een festival van Aziatische voedingswaren tgv. het Chinese Nieuwjaar. Dit Wokkookboek begint met enige inleidende hoofdstukken die de Aziatische eetcultuur schetsen, de verschillende toepassingen van de wok bespreken om voedsel daarin te roerbakken, frituren of stomen en een overzicht bieden van de verschillende exotische ingredienten die kunnen worden verwerkt. De recepten zijn gerangschikt over enige thematische hoofdstukken volgens klassiek stramien. Het boek is geïllustreerd met kleurenfoto's.

 Inhoud
  • Culinaire reis
  • Koken met de Wok
  • Warenkennis
  • Gezond: Groente
  • Oosters: Rijst en Noedels
  • Mals: Gevogelte
  • Pikant: Vlees en Wild
  • Veelzijdig: Vis en Zeevruchten
  • Fruitig en zoet: Desserts
  • Register

Geen opmerkingen:

Een reactie posten