zaterdag 7 juli 2012

Samen Koken

Samen Koken
Reeks: Het Gezin Anno 2000
Editions des connaissances modernes, L'Esperto, Milano, 1971
Uitgever voor België:
Uitgeverij voor Algemene Cultuur, Brussel, 1971

Dit deel van de gezinsencyclopedie wordt aangereikt als een algemeen kookboek met recepten voor dagdagelijkse gerechten en verdeeld over volgende hoofdstukken:
  • Eénpansgerechten
  • Koude en warme voorgerechten
  • Deegwaren en Rijst
  • De Soepen
  • Rundvlees
  • Kalfsvlees
  • Varkensvlees
  • Lamsvlees en Geitenvlees
  • Gevogelte, Konijn en Haas
  • Vis
  • Schaal- en Weekdieren
  • Eieren en andere hoofdgerechten
  • Salades en Groenten
  • Nagerechten
  • Fruitsla en vruchtenmoes
De behandelde keuken is de traditionele Franse keuken met een mediterrane toets. Het boek heeft geen gastronomische allures, hoewel het recepten bevat voor kreeft en haas en bereidingen met gelei. Daarnaast bevat het bereidingen met ingewandenvlees en hersenen. Zoals alle delen van de encyclopedie is ook dit deel rijk geïllustreerd met talrijke kleurenfoto's van ingredienten en gedresseerde schotels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten