vrijdag 6 juli 2012

Het Grote Rijst Kookboek

SIOK LAN, Kwee
Het Grote Rijst Kookboek
Uitgeverij Elsevier, Amsterdam / Brussel, 1984
[ISBN 9010049094 (Worldcat, Wikipedia)]

Dit originele rijstkookboek bevat meer dan 200 recepten, waarbij alles draait om één ingredient; rijst. Enerzijds treft men in dit receptenbundel typische bereidingen aan die stammen uit de Aziatische kookcultuur, zoals de gerechten die op een Chinese of Indische rijsttafel* horen te staan. Anderzijds bevat het traditionele gerechten uit de wereldkeuken die met rijst worden bereid zoals de Spaanse Paella of die smakelijk met een (witte) rijstrand kunnen worden geserveerd zoals Boeuf Stroganoff, Ossobuco edm. Het boek bevat geen recepturen voor een Italiaanse Risoto.

 (*) De rijsttafel die men bij de Chinees uithaalt bevat meestal volgende gerechten: Babi Pangang (Varkensvlees op zoetzuur), Koe Loe Yuk, Kip met Currysaus, Foe Yong Hai (Gevulde Omelet met tomatensaus), Nasi Goreng (Gegarneerde rijst), Tjap Tjoy (Groentenschotel met sojascheuten) en Kippensatés met pindasaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen