SIOK LAN, Kwee
Het Grote Rijst Kookboek
Uitgeverij Elsevier, Amsterdam / Brussel, 1984
[ISBN 9010049094 (Worldcat, Wikipedia)]
Dit originele rijstkookboek bevat meer dan 200 recepten, waarbij alles
draait om één ingredient; rijst. Enerzijds treft men in dit
receptenbundel typische bereidingen aan die stammen uit de Aziatische
kookcultuur, zoals de gerechten die op een Chinese of Indische
rijsttafel* horen te staan. Anderzijds bevat het traditionele gerechten
uit de wereldkeuken die met rijst worden bereid zoals de Spaanse Paella
of die smakelijk met een (witte) rijstrand kunnen worden geserveerd
zoals Boeuf Stroganoff, Ossobuco edm. Het boek bevat geen recepturen
voor een Italiaanse Risoto.
(*) De rijsttafel die men bij de Chinees uithaalt bevat meestal volgende
gerechten: Babi Pangang (Varkensvlees op zoetzuur), Koe Loe Yuk, Kip met Currysaus, Foe Yong Hai (Gevulde Omelet met tomatensaus), Nasi
Goreng (Gegarneerde rijst), Tjap Tjoy (Groentenschotel met sojascheuten)
en Kippensatés met pindasaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten