Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

vrijdag 25 februari 2011

Astroscoop Plus


Astroscoop Plus
astrologische software voor Windows '95 /NT
Schorsware, Uitgeverij Schors, Amsterdam, 1999
[ISBN 9063783825 (Worldcat, Wikipedia)]

Actuele versie:
[Astroscoop voor Windows 7], 2010


Met het programma AstroScoop Plus is het mogelijk om op een snelle en betrouwbare manier een persoonlijke basishoroscoop te berekenen met de keuze uit diverse huizensystemen: Placidus, Koch, Regiomontanus, Porphyry, Gelijke Huizen etc. Hiervan kan een astrologisch rapport met interpretaties worden aangemaakt, waarbij kan worden gekozen tussen de systeemduiding van het programma of de duiding die men zelf invoert.

Op basis van een berekende radix of geboortehoroscoop kunnen dan verschillende astrologische technieken en hulphoroscopen worden toegepast zoals Harmonics, Halfsommen, Solairen, Lunairen, Ingres-horoscopen, Primaire directies, Secundaire directies, Zonneboog directies en Min één systeem directies. Ook is het mogelijk horoscopen te combineren in een dubbele tekening voor het beoordelen van transieten en synastrie. Tevens kunnen horoscopen worden gecombineerd tot een combinatie- of composiet-horoscoop. Van de transities van planeten kan een lijst per week, maand of jaar worden aangemaakt met de datums waarop deze vol komen.

Het programma bevat tevens een uitgebreide database met ca. 2500 horoscopen van bekende acteurs, wetenschappers, schrijvers, sportmensen, gebeurtenissen etc. (met korte biografische informatie). Deze kunnen middels unieke selectiemogelijkheden worden doorzocht op MC, Ascendant, planeet in teken, huis, nationaliteit, geboortejaar of beroep.


Schermafbeelding van het programma 'Astroscoop Plus'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten