Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

zaterdag 25 september 2010

Haute Cuisine 5.0


BERNHARD, Eric; MOORS, Astrid e.a.
Haute Cuisine 5.0
alle ingrediënten voor optimaal kookplezier
TLC Domus, Amstelveen; thans Mattel Interactive,
a division of Mattel Inc., Amsterdam, 2000

Haute Cuisine is een softwarereeks, die werd ontwikkeld door Domus en die toelaat om keukenrecepten in een database te verzamelen en te organiseren. Het softwarepakket komt standaard met een uitgebreide verzameling recepten voor talrijke gerechten. Het was mogelijk deze collectie van recepten verder uit te breiden door aanvullende sets te kopen. Dit is de vijfde versie van deze software, waarin multimedia uitgebreid aan bod komt. Zo zijn de meeste recepten voorzien van een foto van het gerecht, die ook op een groter formaat kan worden weergegeven. Daarnaast bevat deze CD-ROM een verzameling videoclips die verschillende kooktechnieken aanschouwelijk voorstellen.


Op het hoofdmenuscherm tref je de drie grote keuzemogelijkheden; Recepten, Planning en Tips. Met deze software is het mogelijk boodschappenlijsten op te stellen en etentjes of een weekmenu te plannen. Onder tips is kleinere databank aanwezig die moet toelaten de wijnvoorraad van een wijnkelder bij te houden.



De menukeuze Recepten voert naar dit overzichtsscherm dat toelaat de databank van recepten te bevragen aan de hand van talrijke criteria zoals op gerecht, ingrediënt, type keuken of seizoen. Het is mogelijk zelf recepten toe te voegen aan de databank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten