Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

vrijdag 18 juni 2010

Sport Encyclopedie


VAN CAUWELAERT, Rik; VUGA, Frans
Sport Encyclopedie
Uitgeverij Lannoo, Tielt, 1986

Dit werk werd uitgegeven bij Lannoo door Belgische verzekeringsmaatschappijen, die het als een relatiegeschenk aan hun verzekeringsclienteel aanboden. Zo is er me naast deze editie van Royale Belge ook een editie bekend van de Luikse Verzekeringen. Het is me niet duidelijk of dit werk ook in de algemene boekhandel werd verdeeld.

Aan de twee sportjournalisten; de heren Van Cauwelaert en Vuga was de opdracht gegeven een vlotlezend, betrouwbaar naslagwerk te maken en met hun bekende liefde voor het sportvak zijn ze daar bijzonder goed in geslaagd. Dit werk is natuurlijk minder uitgebreid dan de door Lannoo eerder uitgebrachte Grote Sport Encyclopedie. Van de besproken sportttakken worden de adressen van de inrichtende sportfederaties gegeven. Er is meer aandacht besteed aan de beeldredactie en het werk sluit af met een lijst van recordhouders en Olympische kampioenen.

De sportjournalist Rik Van Cauwelaert heeft het inmiddels weten te schoppen tot hoofdredacteur van het landelijke opinieblad Knack. Vanuit deze koppositie analyseert hij de politiek en verslaat deze als ware het een atletiekwedstrijd, voetbalmatch of wielerkoers.

zie ook:
Websites:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten