Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

zondag 30 mei 2010

Digitale Bibliotheek Belgica


Belgica is de digitale bibliotheek van de Koninklijke Bibliotheek van België. Ze biedt toegang tot verschillende categorieën van erfgoeddocumenten zoals handschriften, gedrukte werken, kaarten, muziekpartituren, geluidsopnames,verzamelingen van munten, penningen, tekeningen en prenten.
Belgica is ook:
  • een referentiebibliotheek gericht op Belgicana,
  • een zoekmotor met duizenden kranten pagina’s,
  • virtuele tentoonstellingen.
Belgica biedt gratis en permanent toegang tot het elektronische erfgoed van de Koninklijke Bibliotheek van België en tot documenten die werden gedigitaliseerd door andere instellingen naar wier websites ze verwijst. Belgica richt zich zowel tot vorsers als tot liefhebbers en nieuwsgierigen die nieuwe kennis willen vergaren en biedt wetenschappelijk betrouwbare informatie aan.

De digitale reproductie van de documenten wordt uitgevoerd door het personeel van de Fotografische dienst of door andere werknemers van de Bibliotheek. De documenten worden in Belgica beschikbaar gemaakt in een beeldkwaliteit die voldoende leesbaarheid biedt op een scherm, maar die verhindert dat ze kunnen worden afgedrukt met de kwaliteit van een uitgave. Algemeen kunnen tekstdocumenten (gedrukte werken, kranten) en muziekpartituren worden geraadpleegd in de vorm van een PDF-document, daar ze een hoofdzakelijk informatieve inhoud hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten