Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

maandag 30 september 2019

Night Owl 17

Night Owl 17
Night Owl Publishers Inc.; Starcom, 1995

Night Owl was de bestverkopende reeks van BBS-klare shareware CDROMs. Deze uitgave richtte zich specifiek tot de Sysops van een Bulletin Board System (BBS), die deze shareware ter beschikking stelden van hun gebruikers. De collectie aan shareware programma's zat georganiseerd over een aantal folders of file areas. Iedere folder bevatte een tekstbestand files.bbs met de inhoudsopgave van de aanwezige bestanden in de folder. De beschrijvingen van de programmapakketten zelf werden onttrokken aan het bestand file_id.diz, dat zich in ieder archiefbestand bevond. Dit ingenieuze systeem om archiefbestanden te beschrijven , te inventariseren en te catalogiseren met behulp van informatie opgeslagen in file_id.diz doet enigszins denken aan de exif-informatie die bij jpg foto-bestanden en de ID3-informatie die bij mp3 audio-bestanden worden opgeslagen.

De inhoud van de Night Owl 17 cd-rom is online op het internet te raadplegen en te downloaden. Op het internet archief is een iso bestand aanwezig dat toelaat het cdrom schijfje te recontrueren.

1 opmerking:

  1. Thanks for sharing the information. Here you have discussed a book night owl 17 which is very interesting. I like this blog. Along with this article, I would like to share some facts about the hammerhead sharks habitat which are a group of sharks that form the family sphyrnidae.

    BeantwoordenVerwijderen