Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

zondag 9 augustus 2015

Around the World in 90 Minutes

WATTS, Nick, FARRINGTON Tadg
Around the World in 90 Minutes
Reeks: Documentary Planet
ITV Studios Global Entertainment, 2010
i.s.m. BBC, Planet Green, France 5
Uitgave: Bright Vision Entertainment
Commentaarstem: David Mitchell

Vergezel de bemanning van het Internationaal Ruimtestation (ISS) tijdens hun 90 minuten durende baan rond de aarde.

 Deze film neemt u mee op een unieke reis rond de vreemde, prachtige planeet die wij ons thuis noemen. Toen Yuri Gagarin in de ruimte werd gelanceerd kon hij, als eerste mens, de wereld waar wij leven eens goed bekijken. ‘De aarde is blauw’, riep hij uit, ‘het is ongelofelijk!’ In één klap was ons zicht op de wereld compleet veranderd. We hadden gedacht dat we het heelal zouden verkennen, maar het meest bijzondere dat we ontdekten was onze eigen planeet, de aarde.

 Wat zou u zien tijdens één rondwenteling om de aarde? Vanaf een afstand van ruim 300 kilometer boven de planeet voert deze film u rond en toont u wat er gebeurt in het tijdsbestek dat nodig is om eenmaal rond de aarde te reizen. U zult de wonderbaarlijke veranderingen van de natuur kunnen zien en u verbazen over de vreemde, verbijsterende en ronduit belachelijke manier waarop wij mensen onze wereld beïnvloeden. U zult de natste en de meest vulkanische plaats op de wereld bezoeken. U zult ontdekken hoeveel mensen er worden geboren, hoeveel onze kinderen leren op school en in welke mate de zeeën zullen toenemen.

 David Mitchell becommentarieert deze grappige, shockerende en ontroerende reis om de planeet. Na deze film zult u de aarde nooit meer vanuit hetzelfde perspectief bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten