zaterdag 7 juli 2012

Delicatessen voor de Fijnproever

Delicatessen voor de Fijnproever
Reeks: Het Gezin Anno 2000
Editions des connaissances modernes, L'Esperto, Milano, 1971
Uitgever voor België:
Uitgeverij voor Algemene Cultuur, Brussel, 1971

Dit boekdeel behandelt de gastronomie in de zin van statiebanket, feestmenu en jachtpartij en biedt een historisch overzicht van de gastronomie. Het is geen kookboek, hoewel hier en daar in de tekst wel enige recepten te sprokkelen zijn.

 Inhoud
  • De Kookkunst, uitdrukking van een beschaving
  • De Menu's
  • Soepkroniekje
  • Adeldom van het Vlees
  • Het Wild, voedsel van onze Voorvaderen
  • De Zeedieren
  • De Sausen
  • Bloemlezing uit de Grote Keuken
  • Steeds Klare Dranken
  • De Koffie
  • Tee
  • Kaassoorten
  • De eigentijdse fijnproever

Geen opmerkingen:

Een reactie posten