Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

maandag 21 maart 2011

Wegwijs in de lokale Economie


PROVINCIEBESTUUR LIMBURG,
Vierde Directie
Wegwijs in de lokale economie

Een van de knelpunten voor de ondernemers is nog steeds het onoverzichtelijk administratief doolhof dat het privaat initiatief afremt. De infobrochure “Wegwijs in de Lokale Economie” loodst u door het kluwen aan overheidsinstanties en brengt u snel in contact met de juiste persoon op de juiste plaats. Zo bespaart u heel wat tijd. Als ondernemer wilt u immers vooruit, wil u zich concentreren op het ondernemen, zonder onnodig oponthoud en liefst met zo weinig mogelijk administratieve beslommeringen.

"Wegwijs in de Lokale Economie" bevat basisinfo over de administratieve formaliteiten die men moet vervullen om als zelfstandige ondernemer van start te gaan en om bepaalde activiteiten (vb. taxidienst, aanneming bouwwerken, supermarkt) uit te oefenen. Daarnaast bevat de Wegwijs een hele reeks nuttige adressen van gemeentelijke, provinciale, Vlaamse en federale instanties waartoe een ondernemer zich moet (of kan) wenden om zijn onderneming verder uit te bouwen (vb. milieuvergunning, overheidssteun).

Tenslotte is er een overzicht van de dienstenorganisaties die ondernemers begeleiden bij het oprichten, beheren en doen groeien van een KMO in Limburg (vb. startersdienst, sociaal secretariaat, beroepsorganisatie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten