Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

zondag 19 september 2010

De Magische Kruidentuin


CUNNINGHAM, Scott
De Magische Kruidentuin
de geheime kunst der wijzen
Uitgeverij Schors, Amsterdam, 1984
[ISBN 9063781148 (Wikipedia, Worldcat, Books Google)]

Oorspronkelijke titel:
Magical Herbalism. The Secret Craft of the Wise
Llewellyn Publications, 1982
Sinds de erkenning van de alternatieve geneeswijzen en de argumenten van de ekologische beweging staan bomen, planten en kruiden weer volledig in het middelpunt van de belangstelling. Evenwijdig aan deze ontwikkeling liep het proces van de ontdekking van magnetische golven, velden en vibraties in mens en natuur, terwijl te zelfder tijd het inzicht geboren werd, dat deze energieën gebruikt kunnen worden om veranderingen tot stand te brengen in psychische en lichamelijke processen.
Beide stromingen leidden als vanzelf tot herwaardering en beoefening van de eeuwenoude kruidenmagie, waarin de kracht van plant en mens zich verenigen ter bewerkstelling gewenste veranderingen van omstandigheden.
De Magische Kruidentuin van Scott Cunningham is een zuiver praktisch handboek, dat leert waaruit kruidenmagie bestaat en hoe haar te beoefenen. Het is een magisch herbarium van 117 belangrijke kruiden met een gedetailleerde instruktie welke kruiden beschermende en genezende kracht bezitten, welke de gave van helderzien en voorspellen verstrekken en welke parfums, reukoliën, zalven en wierook de mens ten goede beïnvloeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten