Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

donderdag 23 september 2010

Courante Keukenkruiden


VAN BOGAERT, Hendrik
Courante Keukenkruiden
Cera - Centrale Raiffeisenkas, Uitgeverij Lannoo, 1981
[ISBN 9020910043 (Wikipedia, Worldcat, Books Google)]
De nieuwe terug-naar-de-natuur-beweging van de jongste jaren hebben de meeste inlandse kruiden opnieuw doen ontdekken als smaakmakers en als vervangers van zout. De opzet van deze gids was de planten te beschrijven in functie van hun culinair gebruik. Volledigheidshalve werden ook de geneeskundige eigenschappen vermeld, waarbij de nodige omzichtigheid werd betracht. De keukenkruiden werden alfabetisch gerangschikt volgens hun wetenschappelijke latijnse naam.

Knoflook | Tuinkers
Bieslook | Lavas
Dille | Marjolein
Grote Engelwortel | Citroenmelisse
Kervel | Pepermunt
Selderij | Kruizemunt
Mierikswortel | Roomse Kervel
Absint - Alsem | Bazielkruid
Dragon | Wilde Marjolein
Bijvoet | Peterselie
Lievevrouwebedstro | Anijs
Bernagie | Rozemarijn
Karwij | Veldzuring
Koriander | Salie
Komijn | Vlier
Venkel | Kleine Pimpernel
Hyssop | Bonekruid
Jeneverbes | Winterbonenkruid
Laurier | Witte Mosterd
Lavendel | Echte Tijm


zie ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten