VAN BOGAERT, Hendrik
Courante Keukenkruiden
Cera - Centrale Raiffeisenkas, Uitgeverij Lannoo, 1981
[ISBN 9020910043 (Wikipedia, Worldcat, Books Google)]
De nieuwe terug-naar-de-natuur-beweging van de jongste jaren hebben de meeste inlandse kruiden opnieuw doen ontdekken als smaakmakers en als vervangers van zout. De opzet van deze gids was de planten te beschrijven in functie van hun culinair gebruik. Volledigheidshalve werden ook de geneeskundige eigenschappen vermeld, waarbij de nodige omzichtigheid werd betracht. De keukenkruiden werden alfabetisch gerangschikt volgens hun wetenschappelijke latijnse naam.
Knoflook | Tuinkers |
Bieslook | Lavas |
Dille | Marjolein |
Grote Engelwortel | Citroenmelisse |
Kervel | Pepermunt |
Selderij | Kruizemunt |
Mierikswortel | Roomse Kervel |
Absint - Alsem | Bazielkruid |
Dragon | Wilde Marjolein |
Bijvoet | Peterselie |
Lievevrouwebedstro | Anijs |
Bernagie | Rozemarijn |
Karwij | Veldzuring |
Koriander | Salie |
Komijn | Vlier |
Venkel | Kleine Pimpernel |
Hyssop | Bonekruid |
Jeneverbes | Winterbonenkruid |
Laurier | Witte Mosterd |
Lavendel | Echte Tijm |
zie ook:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten