Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

donderdag 6 mei 2010

Grolier Multimedia Encyclopedia


The 1996 Grolier Multimedia Encyclopedia,
Grolier Electronic Publishing, 1995
[ISBN 0717233189 (Wikipedia, Worldcat, Books Google)]

Deze encyclopedie bevat meer dan 33.000 artikels die zijn geschreven door 2250 geleerde en gerenommeerde experts in hun specifiek vakdomein. Ieder artikel bevat de naam van zijn auteur en bibliografische verwijzingen. Verder bevat deze multimedia encyclopedie 8.000 illustraties, animaties en videofragmenten en 15 u aan audiofragmenten over 600 muzikale selecties (in MIDI formaat).

Academic Citations:

Any direct quotations from The 1996 Grolier Multimedia Encyclopedia should be accompanied by a footnote or end note containing the following information:
  1. The name of the author of the article, if present in the article.
  2. The title of the article.
  3. The Academic American Encyclopedia (1996 Grolier Multimedia Encyclopedia Version), copyright (c) 1996 Grolier, Inc. Danbury, CT.

Voorbeeld van een artikel in de Grolier Multimedia Encyclopedia, hier het lemma Law.

Aan de tabbladen kan men zien uit welke attractieve en interactieve elementen deze encyclopedie is samengesteld. Naast de eigenlijke Artikels en de Gallery met afbeeldingen en illustraties is er voorzien in een interactieve Atlas van 900 kaarten die onderling verbonden zijn en voorzien van hyperlinks naar de encyclopedie-artikelen. In Pathmakers zijn biografieën verzamelend van invloedrijke personen in de volgende domeinen: Moderne Kunst, Ontdekkingsreizigers en Ontdekkingen, Sportverdiensten, Grote Denkers, Vernieuwers en Uitvinders en de Amerikaanse Roman. In het Jaarboek worden de belangrijkste gebeurtenissen uit de actualiteit van de jaren 1994 en 1995 weergegeven.


De [Tijdbalk] of Tijdlijn is een aanschouwelijk didaktisch instrument bij geschiedenisonderwijs en -onderzoek. De Encarta Winkler Prins Editie 1999 beschikt eveneens over een voorziening met een tijdlijn.

zie ook:
Weblinks:

Twintigdelige 'Grolier Universal Encyclopedia' uit de jaren zestig van vorige eeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten