Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

woensdag 6 juni 2012

De Smaak van De Keyzer

MATTHYS, Jan; VAN PASSEL, Frank
De Smaak van De Keyzer
Caviar Films; VRT EEN, 2008
met Katelijne Damen, Marieke Dilles, Laura Verlinden, Matthias Schoenaerts e.a.
De Smaak van De Keyser is een 10-delige Belgische televisieserie die van 7 december 2008 tot 8 februari 2009 iedere zondag werd uitgezonden door één. Het scenario is van Marc Didden.

 1939. Helena De Keyser verpandt haar hart aan Alfred, haar grote liefde. Maar tijdens de oorlog komt Alfred in onduidelijke omstandigheden om het leven in het oorlogsgevangenenkamp van Fallingbostel. Helena trouwt uiteindelijk met George, Alfreds vriend. Ze stort zich op haar levenswerk: jeneverdistillerie De Keyser in Hasselt.

 2008. Op vraag van haar grootmoeder Helena start kleindochter Alessandra een onderzoek naar de ware toedracht van Alfreds dood. Hierbij stuit ze op lang begraven gebeurtenissen. Deze feiten werpen een nieuw licht op het verleden.

 "De Smaak van De Keyser" is een familiesaga rond drie generaties van vrouwen in een Hasseltse jeneverstokerij. Het is ook het verhaal van een spannende en mysterieuze zoektocht naar de waarheid en, zijdelings, naar de ultieme smaak van jenever.

 De volledige reeks van tien afleveringen op zes dvd's verscheen als bijlage bij de weekend-editie van Het Laatste Nieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten