Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

maandag 30 september 2019

Digitale Metropool Antwerpen

STAD ANTWERPEN ism TELEPOLIS ANTWERPEN
Digitale Metropool Antwerpen

In navolging van de projecten 'The Well' (1985) in de Verenigde Staten en 'De Digitale Stad' (1994) in Amsterdam zal de stad Antwerpen vanaf juni 1995 een platform ter beschikking stellen van de lokale bevolking in en rond Antwerpen met de bedoeling een virtuele gemeenschap tot stand te brengen. Aan gebruikers die zich daarvoor aanmeldden werden gratis een inbelverbinding, een email-adres en een ruimte op het web aangeboden, waarop de gebruikers een eigen homepage konden bouwen. Daarnaast bood de stad Antwerpen op het domein www.dma.be tevens informatie aan van de verschillende stadsdiensten. Het project heeft gelopen tot begin 2001 toen de stad haar eigen domein www.antwerpen.be claimde.

zie ook:
Op de cd-rom schijf, die in de loop van 1998 ter promotie werd verspreid, treffen we volgende inhoud aan; installatieroutines en handleidingen om de inbelverbinding te configureren en een reeks hulpprogramma's zoals de webbrowser Internet Explorer in veries 3 en 4, Eudora Light als e-mailprogamma, de winsock ftp-client voor het opladen van webpagina's naar de server, twee eenvoudige html-editors, een chatclient voor irc en een User Agent voor het volgen van Nieuwsgroepen, naast het compressietool Winzip en het grafisch programma Paint Shop Pro en dit voor de besturingssystemen Windows 3.x (16bits), Windows 95 (32bits) en OS/2.

Bovenstaande afbeelding is een screenshot van hoe de hoofdpagina van de Digitale Metropool Antwerpen er omstreeks 1997 uitzag en werd onttrokken aan het Internet Archive. Met onderstaande link kan u deze en andere gearchiveerde versies oproepen en bekijken.

2 opmerkingen: