Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

woensdag 12 december 2018

Groot Weekendboek Benelux

VAN REMOORTERE, Julien
Groot Weekendboek Benelux
gids voor honderd weekends
Uitgeverij Lannoo, Tielt / Amsterdam, 1979
[ISBN 9020907859 (Worldcat, Wikipedia)]

De eerste oplaag van deze uitgave werd uitgegeven onder auspicien van de Vereniging ter Bevordering van het Vlaamse Boekwezen als 'Boek van de Maand', juni 1979

 Dit boek bevat 100 uitgewerkte weekendtrips in de Benelux. Daarbij staat telkens een bepaalde stad centraal, die uitgangspunt is voor een uitstapje in de omliggende streek.

De beschrijving van deze uitstappen heeft telkens betrekking op een rondrit die men met de wagen gemakkelijk in een weekend kan maken. De meeste tochten bedragen 70 a 80 km, de kleinste 52 km en de langste 127 km en is bedoeld voor mensen die rustig de tijd willen nemen voor het bezichtigen van een monument of het maken van een fikse wandeling. Voor elke rondrit worden een viertal van de attractiefste bijzonderheden van de streek genoemd, naast enkele van de andere bezienswaardigheden die langsheen de weg zijn aan te treffen. Daarnaast worden ook tips aangereikt voor recreatie en gastronomie in de omgeving, alsook een keuze van hotels, restaurants en campings.

 Iedere uitstap gaat vergezeld van een weekendkaart, waarop de te volgen weg is uitgetekend en is geïllustreerd met stemmige pentekeningen van Lieve Janssens en een zwartwit foto. Doorheen het boek zijn ook enkele paginagrote kleurenfoto's opgenomen. Voorin het boek is een overzichtskaart van de Benelux en een wegenkaart van de Benelux in 22 deelkaarten opgenomen.

zie ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten