Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

vrijdag 30 november 2018

De Oorlogskranten

Het Laatste Nieuws 9 augustus 1914
Het Laatste Nieuws 15 augustus 1914
  1. Vanaf augustus 2014, ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het begin van de eerste wereldoorlog, verscheen als bijlage bij 'Het Laatste Nieuws', en mogelijks ook bij andere grote nationale kranten, dagelijks een overdruk van de krant uit 1914 van die dag.
  2. Dit gebeurde in aansluiting met het initiatief van het [CEGESOMA], Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij, die in een prestigieuzer opzet met verzamelcassette en duidingskaternen, de uitgave van 52 nummers over oude kranten uit de eerste wereldoorlog wetenschappelijk begeleidde en aansluitend nog reeksen over de tweede wereldoorlog en het interbellum op punt zette onder hoofdredactie van Hans Broers. [CEGESOMA Lijst De Oorlogskranten (PDF)]. De oorlogskranten zijn tevens voor het grote publiek beschikbaar gesteld op een website warpress: https://warpress.cegesoma.be/nl
  3. Ter gelegenheid van de activiteiten ter herdenking van de eerste wereldoorlog 1914-1918 nam ook het Vlaams Instituut voor Archivering het initiatief om de oorlogskranten te laten inventariseren, digitaliseren en online te brengen: [Nieuws van de Groote Oorlog].
Het Laatste Nieuws - Gentse Uitgave 23 augustus 1914
Het Laatste Nieuws - Gentse Uitgave 30 augustus 1914
Het Laatste Nieuws - Gentse Uitgave 6 september 1914 
Affiche van de Herdenkingsplechtigheid te Lummen in 2014.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten