Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

zondag 9 augustus 2015

Ooggetuigen

Ooggetuigen is een actuele reeks van educatieve boeken over natuurwetenschappelijke, historische en maatschappelijke onderwerpen uitgegeven door de Britse uitgever Dorling Kindersley en waarvan in de originele Engelse versie ruim 150 verschillende titels zijn verschenen.
Vergelijkbare uitgevers en reeksen in het verleden waren zo bvb. Golden Press en de 'Hoe & Waarom'-boeken. Uit de Ooggetuigen-reeks van Dorling Kindersley werden voornamelijk werken met een aardrijkskundige inslag verzameld. De Nederlandstalige uitgave van de reeks werd verzorgd door Standaard Uitgeverij - Memphis Belle.
Naast de educatieve boekenreeks Eyewitness Guides gaf Dorling Kindersley ook meer gefundeerde reeksen voor een volwassen publiek uit onder de titels Eyewitness Travel Guides; Nederlandse titel: Capitool Reisgidsen en Eyewitness Companions. Deze laatste werd in het Nederlands uitgegeven door Unieboek BV te Houten onder de titel Unieboek Focus.

 Op basis van boeken uit de educatieve reeks Eyewitness Guides heeft Dorling Kindersley in samenwerking met de televisiezenders BBC Worldwide Americas en Oregon Public Broadcasting een aantal documentaires uitgebracht tussen 1994 en 1997.
In 2011 heeft het dagblad; Het Laatste Nieuws, twintig delen met de bijhorende documentaires op DVD uitgegeven als wekelijkse extra-bijlage bij de weekend-editie van de krant onder de titel Natuur in Woord en Beeld.

 Overzicht der verzamelde boekdelen:
DVD's Ooggetuigen:
zie ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten