Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

donderdag 30 mei 2013

Toeristische Gids Provence

GROENE MICHELIN
Toeristische Gids Provence
N.V. Michelin, Brussel / Drunen, 1996
[ISBN 2065362014 (Worldcat, Wikipedia)]
De gereputeerde reisgidsen van Michelin verschijnen sinds midden jaren negentig ook in het nederlands. De zgn. rode michelin behandelt het aanbod aan hotels en restaurants in een land en wordt jaarlijks herzien. De groene michelin is een toeristische gids voor een bepaalde streek en behandelt de landschappen en bezienswaardigheden.

In de Inleiding tot de reis worden in grote lijnen aardrijkskunde, geschiedenis, kunst en tradities behandeld.

De steden, streken en bezienswaardigheden worden in alfabetische volgorde beschreven. Aan de hand van sterren die toegekend worden aan de belangrijkste bezienswaardigheden kan uw reis worden voorbereid naar plaatsen die de reis waard zijn, een omweg waard zijn of louter als interessant aangemerkt zijn.
Met de praktische inlichtingen achter in de gids kunt u een bezichtiging, rondrit of verblijf tot in details voorbereiden.

De Provence is een stukje paradijs op aarde met zonovergoten landschappen, heerlijk ruikende lavendelvelden, een mediterrane vegetatie en een zacht klimaat. Oude steden en hooggelegen dorpjes getuigen van het rijke historische verleden en het architecturale erfgoed van de streek. Zij vormen het prestigieuze kader van de talrijke festivals en andere culturele evenementen.

zie ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten