Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

maandag 28 mei 2012

Astrologie Wetenschap van de XXIste Eeuw

TEISSIER, Elizabeth
Astrologie Wetenschap van de XXIste Eeuw
Uitgeverij BZZToH, 's-Gravenhage, 1996
[ISBN 9055013420 (Worldcat, Wikipedia)]
Elizabeth Teissier is een wereldberoemde franse astrologe, die na een carriere als fotomodel en actrice bekendheid verwierf door als astrologe op te treden in radiouitzendingen, televisieshows en in gedrukte magazines en dagbladen.

 In 2001 promoveerde zij aan een Parijse Universiteit tot Doctor in de Sociologie op het proefschrift: "Situation épistémologique de l'astrologie à travers l'ambivalence fascination-rejet dans les sociétés postmodernes".

 In haar boek "Astrologie Wetenschap van de XXIste Eeuw" houdt de auteur een vurig pleidooi om de astrologie als wetenschap te benaderen. In het eerste gedeelte van het werk verdedigt zij de astrologie tegen de aanvallen van de sceptici die zij typerend situeert in de hoek van atheistische marxisten. Daarbij haalt zij tal van voorbeelden aan van grote geleerden uit de geschiedenis die zich bezighielden met astrologie en geeft zij een opsomming van onweerlegbare bewijzen voor de invloed van de planeten. In het tweede gedeelte geeft zij een overzicht van door haar gedane voorspellingen die waren uitgekomen en waagt zij zich ook aan een aantal voorspellingen voor de toekomst.

Elizabeth Teissier, 1975

Geen opmerkingen:

Een reactie posten