Encyclopedie   Over   Pantheon   RSS Feed   Thesaurus    Tijdschriften    Wijzigingen   Zoekmachine   

vrijdag 19 februari 2010

Terrorisme


Historische Oorlogen DVD 1,
Terrorisme
Het Laatste Nieuws, Brussel, 2009
Reeks: Historische Oorlogen

Televisiedocumententaires

America 9/11 (61 min.)

Spectrum Films,
Cameraplanet.com

http://thecameraplanetarchive.magnify.net/

De terroristische aanslag op het World Trade Center op 11 september 2001 en de aanval op het militaire hart van de Verenigde Staten, het Pentagon, heeft het leven van de Amerikanen en van vele mensen over de gehele wereld veranderd. Gefilmd als door de ogen van de mensen die zich op dat moment op "Ground Zero" bevonden wordt duidelijk welke gigantische ramp zich in 24 uur voltrok.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aanslagen_op_11_september_2001

Osama Bin Laden (46 min.)

Osama Bin Laden; In the Name Of Allah
Biography Channel

http://www.biography.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Biography_Channel

Osama Bin Laden is met een gouden lepel in zijn mond geboren. Hiermee had hij de mogelijkheid een leven te lijden van een rijk man zonder zorgen. In plaats daarvan heeft hij gekozen voor een leven vol geweld, haat en terrorisme. Jarenlang was Osama Bin Laden een mysterieus figuur. Maar de tragische aanslag op 11 september 2001 bracht hier in één klap verandering in. Het zette hem in de schijnwerpers en maakte hem tot de meest gezochte misdadiger uit de geschiedenis. Zijn transformatie van jonge rijke man tot leider van een wereldwijd terreurnetwerk boezemt velen angst in.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Osama_Bin_Laden

Cyber Terrorism (44 min.)

History Undercover,
HistoryChannel.com

http://www.history.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/History_(TV_channel)

Onze wereld wordt steeds digitaler en de wereld zal vaker worden opgeschrikt door stille aanslagen: pogingen om via internet de wereldeconomie te ontwrichten of in gevaar te brengen. Wat weinig mensen zich realiseren is dat 85% van het internet in handen is van privé-maatschappijen die er allemaal hun eigen regels en IT-structuren op na houden. Aanslagen op het World Trade Center, die in Madrid en Londen hadden zonder deze structuren nooit kunnen plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten